hornet Opiekun Forum

Doł±czył: 07 Sty 2007 Posty: 461 Sk±d: Warszawa
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 7:53 am Temat postu: Pszczelarze ceni± Leszka Blanika |
|
|
Wkład najlepszego naszego gimnastyka Leszka Blanika w rozreklamowanie miodu docenił Polski Zwi±zek Pszczelarski. Mistrz olimpijski z Pekinu otrzymał stamt±d propozycję regularnych dostaw słodkiego smakołyku. Do celów sportowych jak i degustacji - czytamy w "Fakcie"
Blanik, który w stolicy Chin wywalczył złoty medal w skoku, przed każdym startem dokładnie smarował stół gimnastyczny miodem. "Staje się wtedy bardziej przyczepny. Nie jest to jednak mój oryginalny pomysł. Wielu gimnastyków na ¶wiecie stosuje tę miodow± metodę" - tłumaczy "Faktowi" Blanik.
Nie każdy z nich zostaje jednak mistrzem olimpijskim. Dlatego polscy pszczelarze postanowili docenić Blanika. Można powiedzieć, że chc± zostać miodowym sponsorem naszego mistrza. "Dostałem od nich maila z sympatyczn± propozycj±. Nie zd±żyłem wprawdzie jeszcze na niego odpowiedzieć, ale obiecuję, że wkrótce to uczynię" - mówi Blanik, który ci±gle dyskontuje olimpijski złoto.
"Jestem zapraszany na wiele spotkań. Niedługo w Warszawie czeka nas oficjalna gala i piknik olimpijski. W drugiej połowie wrze¶nia udam się wreszcie na zasłużony urlop. Wybieram się z rodzin± na Teneryfę. O startach na razie nie my¶lę. Po igrzyskach w Pekinie nawet nie rozmawiałem na ten temat z trenerem Andrzejem Lewitem" - kończy nasz medalista. _________________ galeria PszczeliPark miód |
|