| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomo¶ć |
gocha81
Doł±czył: 30 Lip 2010 Posty: 2
|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 5:56 pm Temat postu: konie i pszczoly |
|
|
| witam zadaje to pytanie na roznych forach ciekawa odpowiedzi czy mozna trzymac konie w sasiedztwie pszczol dowiaduje sie tez od koniarzy i wiele osob trzyma konie w poblizu pszczol i nie ma zadnych problemow a ja chce trzymac na razie jednego i mam dylemat powiedzcie mi czy pszczoly chodowane obecnie w polsce sa agresywne bo z tego co wiem to raczej nie codziennie dostaje odpowiedzi ludzi na moje pytania i jestem coraz bardziej pewna ze jednak da sie te 2 zwierzki jakos ''pogodzic'' prosze jeszcze was o zdanie na ten temat pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
hornet Opiekun Forum

Doł±czył: 07 Sty 2007 Posty: 467 Sk±d: Warszawa
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 8:17 am Temat postu: konie i pszczoły |
|
|
Pszczelarze Polscy d±ż± do utrzymywania pszczół łagodnych. Kiedy¶ miałem dylemat, ponieważ chciałem usytuować pasiekę w miejscu gdzie były dwie stadniny koni - jedna w odległo¶ci ok.300 m a druga 800 m. Pasieka licz±ca ok 80 pni stoi już tam od kilku lat i nie było przypadku agresywno¶ci pszczół wobec koni. Loty pszczół nie były skierowane w stronę stadniny, co jest bardzo istotne. Nie wydaje mi się, żeby¶ miała w planach wypasania konia na pasieczysku  _________________ galeria PszczeliPark miód |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gocha81
Doł±czył: 30 Lip 2010 Posty: 2
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 11:57 am Temat postu: |
|
|
| na pasieczysku nie sasiad ma pszczoly jakies 3 m za ogrodzeniem takze kon nie bedzie mial tam nawet dostepu |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hornet Opiekun Forum

Doł±czył: 07 Sty 2007 Posty: 467 Sk±d: Warszawa
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 5:23 pm Temat postu: konie i pszczoły |
|
|
3 metry to niewiele... jeżeli ogrodzenie to wysoki na co najmniej 3 m płot lub żywopłot nie powinno być problemu. Niebawem w pasiece rozpocznie się karmienie pszczół na zimę, pszczoły będ± agresywniejsze i konik może pogalopować w sin± dal. _________________ galeria PszczeliPark miód |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|